"Haal glascontainers weg uit woonwijken"

Stany aan de glascontainers in de Doornikse Heerweg.
Foto Ronny De Coster Stany aan de glascontainers in de Doornikse Heerweg.
Bewoners van de Doornikse Heerweg tussen de kruispunten met de Wortegemstraat en de Deinzestraat in Bevere klagen over geluidsoverlast, verkeershinder en sluikstorten rond de glascontainers.

"Vandaag valt het het nog mee, maar vaak is het een stort. Nu vind ik hier een vuilniszak, plastic dozen en scherven van borden, maar zelfs frietketels worden hier gedumpt", getuigt Stany Van Glabeke, die rechtover de glascontainers in de Doornikse Heerweg woont. Ook de geluidsoverlast is groot. "Mijn schoonouders zijn verhuisd omdat ze het kabaal beu waren. De glasbollen mogen maar tussen 8 en 20 uur worden gebruikt, maar cafébazen dumpen hun flessen 's nachts. Zelfs de ophaalfirma overtreedt het reglement", getuigt Stany. "Die glasbollen moeten hier weg. Ze staan beter op de parking van grote winkels."


"De Doornikse Heerweg is niet de enige plek in Oudenaarde waar glascontainers overlast veroorzaken", zegt oppositieraadslid Kristof Meerschaut (N-VA), die het probleem heeft aangekaart in de gemeenteraad. "Zou de stad niet beter glas ophalen aan huis?".


Milieuschepen Richard Eeckhaut (CD&V) stelt dat controleren moeilijk is. "De politie kan nooit op tijd zijn als iemand meldt dat buiten de toegelaten tijdstippen glas wordt gedeponeerd. Verplaatsen, dat is het probleem verschuiven. We experimenteren nu met ondergrondse glascontainers. Die kosten 20.000 euro per site", zegt Eeckhaut. (DCRB)