"Geef stadspersoneel deelfietsen voor korte verplaatsingen"

Dagmar Beernaert.
Ronny De Coster Dagmar Beernaert.
"Het stadsbestuur moet deelfietsen ter beschikking stellen van haar personeelsleden zodat die korte verplaatsingen tussen stadsdiensten in het centrum met de tweewieler kunnen doen." Met dat voorstel stapt Dagmar Beernaert (sp.a) naar de gemeenteraad.

"Personeelsleden die bijvoorbeeld van het administratief centrum Maagdendale richting Sociaal Huis, MOU, sportdienst, technische dienst of jeugddienst moeten, zijn vandaag verplicht de wagen te nemen of te voet te gaan, terwijl ze die afstand perfect kunnen afleggen met de fiets. Met deelfietsen kunnen ze ervoor kiezen van punt a naar punt b te rijden met de fiets om daar opnieuw hun fiets te stallen. Efficiënt, duurzaam en gezond. Het zou mooi zijn om Oudenaarde ook op deze manier te profileren als fietsstad", vindt oppositieraadslid Beernaert. "Momenteel heeft Stad Oudenaarde twee elektrische fietsen, maar die worden uitsluitend gebruikt door de stadswachten. Wij stellen voor om een systeem van deelfietsen op te zetten voor alle stadsdiensten", zegt Beernaert.

Bedrijfsfiets

Bijkomend wil het oppositieraadslid dat het stadsbestuur onderzoekt of het mogelijk is om personeelsleden van stad of OCMW een bedrijfsfiets aan te bieden bovenop hun loon. "Als stad kan je wettelijk perfect personeelsleden een bedrijfsfiets geven. Dat zal ze stimuleren om de fiets te nemen naar het werk en hun wagen thuis te laten. Ze kunnen hun bedrijfsfiets dan veilig stallen op het werk, elektrische fietsen kunnen er opgeladen worden en je krijgt een jaarlijks onderhoud van de fiets", bedenkt Beernaert. Ze lanceert het voorstel maandag op de gemeenteraad. (DCRB)