“Ga je joggen? Ruim dan meteen ook wat zwerfvuil op”

Op haar oprit in Eine heeft Hilde Derudder opruimgerief geplaatst, dat ploggers uit de buurt kunnen ophalen.
Plogging Oudenaarde Op haar oprit in Eine heeft Hilde Derudder opruimgerief geplaatst, dat ploggers uit de buurt kunnen ophalen.
De vereniging Plogging Oudenaarde, die door de coronacrisis niet langer in groep kan joggen en zwerfvuil ruimen, roept mensen op om dat individueel te doen. “Als je toch gaat joggen, ruim dan meteen ook wat zwerfvuil, maar blijf wel in je eigen buurt”, luidt de uitnodiging.

“We roepen op om  ‘afstandelijk’ te ploggen, met handschoenen of grijpers.  Heb je een gevulde zak? Zet hem op een duidelijk punt en geef ons het adres zeker door, zodat de stadsdiensten de ophaling kunnen inplannen”, zegt Hilde Derudder, aanvoerster van Plogging Oudenaarde. De vereniging heeft ook zwerfvuilzakken, grijpers en (nieuwe) handschoenen ter beschikking voor wie het wenst. “Het volstaat om ons een mailtje te sturen naar ploggingoudenaarde@hotmail.com en wij bezorgen een plogpakket.  Op de oprit aan de Beekstraat 4b in Oudenaarde staan ook altijd grijpers, zwerfvuilzakken en (nieuwe)handschoenen ter beschikking. Je kan ze gerust ophalen, als het niet te ver uit jouw buurt is”, aldus Hilde Derudder.