“Bezit en verkoop van hormonen? Geruchten uit jaloezie omdat mijn cliënt het meest gespierde lichaam van de fitnessclub heeft”

Illustratiefoto - De dertiger wordt ervan verdacht hormonen te hebben verkocht op de parking van een fitnessclub.
thinkstock Illustratiefoto - De dertiger wordt ervan verdacht hormonen te hebben verkocht op de parking van een fitnessclub.
Bodybuilder K.W. uit Oudenaarde riskeert 10 maanden cel en een boete van 24.000 euro voor de verkoop van hormonale middelen en het invoeren van geneesmiddelen zonder de nodige vergunningen.

Het waren klanten van de fitnessclub die opmerkten dat de spiermassa van de dertigjarige man wel erg snel toenam. Hij zou op de parking van de fitnessclub ook hormonen verkocht hebben aan anderen, waarna de politie een huiszoeking deed bij de man. Ze vonden een grote voorraad van de doping en ook geneesmiddelen die de beklaagde had ingevoerd zonder vergunning. Het Openbaar Ministerie vraagt voor de feiten een celstraf van tien maanden en een boete van 24.000 euro.

Meest gespierde lichaam

De beklaagde en zijn advocaat houden in de rechtbank vol dat de hormonen enkel voor eigen gebruik waren. “Er is geen bewijs dat mijn cliënt iets heeft verkocht. Er zijn enkel geruchten, maar die zijn waarschijnlijk de wereld ingestuurd uit jaloezie omdat mijn cliënt het meest gespierde lichaam van de fitnessclub had. Hij had inderdaad een grote hoeveelheid van de hormonen in huis, maar dat was omdat hij leefde voor het bodybuilden.” Zelf beweert de bodybuilder dat hij niet wist dat de producten verboden waren. Ondertussen heeft hij zijn hobby opgegeven. De rechter zal het vonnis op 25 april uitspreken. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.