"Aanleg trage weg vraagt nog onderzoek"

Steven Bettens met partijleden op de plaats waar de trage weg uitkomt.
Foto DCRB Steven Bettens met partijleden op de plaats waar de trage weg uitkomt.
Waarom maakt de stad geen werk van de realisatie van een trage weg die fietsers uit de drukke Oudstrijdersstraat zou kunnen weghalen? Dit zou amper 2.000 euro kosten", bedenkt Steven Bettens (Groen) zich af. De stad wil eerst onderzoek laten uitvoeren om zo met zekerheid te kunnen weten waar die trage weg moet komen.

"De voorziene heraanleg van de Robert De Preesterstraat. Dat is een goede zaak , want de buurt had de afgelopen jaren regelmatig last van overstromingen. Alleen blijkt nu dat slechts een deel van de riolering zal vervangen worden", begint Steven Bettens (Groen). "De rioleringswerken in de Robert de Preesterstraat zullen pas uitgevoerd worden wanneer ook de werken in de Oudstrijdersstraat starten. In de gemeenteraad van mei vernamen we dat deze werken weeral worden achteruitgeschoven. De werken kosten meer dan 20.000 euro en dat voor iets dat over enkele jaren weer zal opgebroken worden als er eindelijk met de Oudstrijdersstraat zal gestart worden. Dat is toch een pak geld voor een tijdelijk werk", vindt Bettens.


"Ondertussen weigert de stad om de trage wegen langs de Oudstrijders- en de Ohiostraat te renoveren. In afwachting van de herinrichting van die straten kunnen deze trage wegen een veiliger alternatief zijn. De trage weg die uitkomt in de haakse bocht aan de villa van Vande Moortel in de Oudstrijdersstraat is meer dan dringend aan renovatie toe. Het zou minder dan 2.000 euro kosten om opnieuw een comfortabel en veilig alternatief te bezorgen, voor de gevaarlijke Oudstrijdersstraat", legt Bettens uit.


"Wij voeren wel degelijk een onderzoek om te zien of we de trage weg kunnen heraanleggen. Maar we gaan dat niet halsoverkop doen. We moeten wel eerst met zekerheid weten waar de grenzen tussen privaat en openbaar domein liggen om de trage weg uit te voeren, maar dat onderzoek vraagt tijd", zegt schepen van Openbare Werken Guy Hove (Open Vld). (DCRB)