Zes gewonden na ongeval met lijnbus

De bus en betrokken auto's raakten beschadigd bij het ongeval.
Vanderveken De bus en betrokken auto's raakten beschadigd bij het ongeval.
Bij een verkeersongeval tussen een lijnbus en drie auto's zijn dinsdagmiddag zes mensen gewond geraakt op de Steenweg op Mol in Oud-Turnhout.

Het ongeval op de Steenweg op Mol in Oud-Turnhout gebeurde gisteren kort na 15 uur ter hoogte van de Staatsbaan. Drie auto's stonden stil op de rijweg omdat de voorste autobestuurder geen vrije baan had om links de Staatsbaan in te draaien.


Een buschauffeur van De Lijn merkte te laat op dat de auto's stil stonden en reed achteraan in op de auto's. "Op het moment van het ongeval zaten ongeveer vijftien passagiers op de lijnbus", vertelt een woordvoerder van de brandweer in Turnhout. "Drie van hen raakten lichtgewond. Ze konden ter plaatse verzorgd worden."

Zwaarste impact

Drie andere slachtoffers moesten wel naar het ziekenhuis worden afgevoerd. Het gaat om een ouder koppel dat in de achterste auto zat. Zij kregen de zwaarste impact van de lijnbus te verwerken. "We hebben hen uit de auto moeten bevrijden. Ze zaten niet lichamelijk gekneld, maar kregen de autodeuren niet meer open", aldus nog de brandweerwoordvoerder. "Ook de bestuurster van de middelste auto moest naar het ziekenhuis."


De passagiers van de lijnbus naar Arendonk konden een uur na het ongeval overstappen op een ander bus. Enkele van hen vermoeden dat de chauffeur afgeleid was door een halte vlak voor de plaats van het ongeval. "Er worden momenteel werken uitgevoerd aan die bushalte. Daardoor was het wellicht niet zo duidelijk of er iemand wilde opstappen aan die halte. We vermoeden dat te chauffeur te veel naar de halte heeft gekeken, en daardoor de auto's voor hem uit het oog was verloren."


Het verkeer werd tijdelijk omgeleid.


(JVN)