Wegversmalling moet snelheidsbeperking beter afdwingen

De paaltjes bij het binnen rijden van de zone 50 op de Steenweg op Sevendonk.
Jef Van Nooten De paaltjes bij het binnen rijden van de zone 50 op de Steenweg op Sevendonk.
De gemeente Oud-Turnhout heeft een wegversmalling geplaatst op de Steenweg op Sevendonk. Het gaat om een proefopstelling voor 6 maanden om het begin van de zone 50 visueel te verduidelijken.

De Steenweg op Sevendonk in Oud-Turnhout telt twee snelheidsregimes: van het Dorp tot aan het kruispunt met de Zandstraat mag je 50 km/uur rijden, daarna geldt een maximumsnelheid van 70 km/uur.

Vroeger was de zone 50 kleiner, maar die werd vorig jaar uitgebreid tot aan de Zandstraat. Veel automobilisten blijven er echter 70 km/uur rijden. “Uit metingen blijkt dat de snelheid op de Steenweg op Sevendonk dikwijls niet gerespecteerd wordt. Daarom werd een proefopstelling geplaatst ter hoogte van het kruispunt met de Zandstraat, daar waar 70km/uur verandert naar 50km/uur”, klinkt het op de dienst Mobiliteit van Oud-Turnhout. “Deze proefopstelling maakt de verandering van 70km/uur naar zone 50 visueel duidelijk. Wij hopen dat dit ertoe bijdraagt dat de juiste snelheid beter nageleefd wordt, zodat het voor iedereen veiliger wordt.”

De proefopstelling waarbij de rijweg versmald wordt met paaltjes blijft voorlopig 6 maanden staan. Nadien volgt een evaluatie.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Wim Van Den Bergh

    Onzin cor het is omdat die straat veel te smal is dat het lijkt alsof 30 km u wel 60 lijkt... ik woon er. De straat waar meer spiegels van geparkeerde voertuigen worden gereden dan waar ook... de weginrichting deugt niet! Net als in het artikel waar deze versmalde doorgang voor veel ergernis en ongevallen gaat zorgen... ik heb geen idee welke idioot dit verzint... dit zijn gewoon pesterijen waar bij de bevolking absoluut geen draagvlak voor is... weg met dit soort onzin

  • Cor Dierckx

    Het was beter dat ze in de Van der Bekenlaan actie ondernamen waar de scholen gevestigd zijn daar lijkt veeleer op een racebaan..