Scholen willen kinderen uur per dag doen bewegen

De vier scholen van de Oud-Turnhoutse scholengemeenschap SCHOT starten met het project 'Met SCHOT op schok'. Elk kind moet minstens één uur per dag bewegen.

Met het project willen de scholen, Delta, Reuzepas, Salto en Zwaneven hun leerlingen stimuleren meer te bewegen. "Op het einde van dit schooljaar wil de scholengemeenschap dat er plaats is voor bewegend leren in de scholen, dat beweging geïntegreerd is in de klas en in het schoolleven van elke dag", zegt Lieve Vangoidsenhoven, coördinerend directeur van SCHOT. "Heel concreet streven streven de teams ernaar elk kind van kleuter- en lagere school, minstens één uur per dag matig tot intens fysiek actief te laten zijn tijdens de schooluren."


Dat doel willen de scholen bereiken met verscheidene acties en initiatieven. Er wordt onder meer gedanst op school, er komen speelgoed en speelmateriaal om meer te bewegen tijdens de speeltijd, er zijn projectweken rond bewegen, het schoolfeest zal in het teken staan van bewegen, er komt een beweeghoek in de klassen en er worden bewegingstussendoortjes gedaan", kondigt Lieve Vangoidsenhoven aan. (JVN)