Robbe (19) sterft na crash op E34

OP MINDER DAN EEN KILOMETER VAN ZIJN HUIS

De hulpdiensten hadden de handen vol om Robby Nuyts uit het wrak te bevrijden. Pas een uur na het ongeval kon hij naar het ziekenhuis worden gevoerd.
Vanderveken De hulpdiensten hadden de handen vol om Robby Nuyts uit het wrak te bevrijden. Pas een uur na het ongeval kon hij naar het ziekenhuis worden gevoerd.
Een zwaar verkeersongeval op de E34 heeft gisteren het leven gekost aan de 19-jarige Robbe Nuyts uit Schoonbroek (Retie). De auto van de student Elektromechanica ramde een paal naast de snelweg. Hij werd uit het wrak bevrijd, maar overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. "We leggen een rouwregister op de campus in Geel", zegt Luc Damen van Thomas More.

Grote verslagenheid bij de studenten van het derde jaar Elektromechanica op de Geelse campus van Thomas More. Hun medestudent Robbe Nuyts overleed gisteren na een bijzonder zwaar verkeersongeval op de E34. Het ongeval gebeurde rond 1.50 uur in de richting van Eindhoven, enkele honderden meters voor het op- en afrittencomplex in Oud-Turnhout. Robbe zou normaal even verderop de afrit hebben genomen, want hij woonde op slechts een paar honderd meter van de afrit. Maar zover geraakte hij niet.

Robbe Nuyts.
Jef Van Nooten Robbe Nuyts.

Enorme klap

Robbe verloor de controle over het stuur van zijn wagen. De jongeman zou op de terugweg zijn geweest van een avondje cinema en is mogelijk in slaap gevallen. "De auto raakte rechts van de weg af en knalde daar op een paal. De klap was zo zwaar dat een wiel afbrak en een deel van de motor werd weggeslingerd", klinkt het bij de hulpdiensten.

Het autowrak zelf kwam tot stilstand in de gracht naast de E34. De hulpdiensten hadden hun handen vol de 19-jarige Robbe Nuyts uit de auto te bevrijden. Pas een uur na het ongeval slaagde de brandweer daar in en kon het slachtoffer in kritieke toestand naar het ziekenhuis worden gebracht. Daar is Robbe uiteindelijk aan zijn verwondingen overleden.

Het tragische verkeersongeval laat een diepe indruk na op de Geelse campus van Thomas More. "Robbe was een student van onze opleiding Elektromechanica. In september was hij aan het derde jaar van zijn bachelor begonnen", vertelt Luc Damen, woordvoerder van Thomas More. "Het nieuws van zijn overlijden was via vrienden bekend geraakt op de campus. We hebben alle studenten en personeelsleden nadien ook officieel op de hoogte gebracht."

Thomas More

De directie van Thomas More had gisteren ook al contact met de ouders van Robbe Nuyts, om te bespreken hoe zijn medestudenten betrokken kunnen worden in het rouwproces.


"Vanaf dinsdag (vandaag, red.) zal een rouwregister op de campus in Geel gelegd worden. Dat wordt nadien aan de familie overhandigd", besluit Damen.

Oud-leider Chiro

Niet alleen bij Thomas More wordt aangeslagen gereageerd. Ook bij de Chiro in Schoonbroek is het verdriet immens. Robbe was oud-leider van Chiro Heitrotters in Schoonbroek. Eén van zijn twee broers maakt er nog steeds deel uit van de leiding.


Op de Facebookpagina van Robbe is het ongeloof over het tragische ongeval groot. Uit de vele reacties blijkt dat Robbe erg gemist zal worden door familie en vrienden. Hij wordt er onder meer omschreven als een gouden kerel. "Geen woorden voor. Je was een vriend van iedereen! We zullen je missen! Ze hebben hierboven een mooie ster bij gekregen", schrijft één van zijn vrienden.

Afscheid op 11 november

Een andere vriend verwoordt het als volgt: "Het is zo oneerlijk! Er zijn geen woorden voor! Je zal gemist worden makker!"


De afscheidsplechtigheid voor Robbe Nuyts vindt zaterdag 11 november om 10 uur plaats in de parochiekerk Sint-Job in Schoonbroek, gevolgd door een asbegraving op de gemeentelijke begraafplaats.