N-VA kiest met Bob Coppens (39) voor verjonging

Bob Coppens.
Foto JVN Bob Coppens.
De N-VA in Oud-Turnhout heeft voor Bob Coppens gekozen als lijsttrekker voor de verkiezingen van volgend jaar. Met de 39-jarige Coppens trekt de partij met een jonge kandidaat naar de kiezer.

Door de verhuis van Vlaams Volksvertegenwoordiger Paul Van Miert (N-VA) naar Turnhout verliest de N-VA in Oud-Turnhout een belangrijk boegbeeld voor de verkiezingen in oktober 2018. Maar de partij is overtuigd dat Bob Coppens zijn rol kan overnemen. "Met de aanstelling van Bob Coppens als lijsttrekker kiezen we als N-VA voor een sterke, jonge kandidaat', zegt provinciaal gedeputeerde Bruno Peeters. "Oud-Turnhout is een mooie gemeente om in te wonen, maar het beleid kan zeker een frisse wind gebruiken."


Bob Coppens (39) was tot 2013 onderwijzer in basisschool Delta. Sindsdien werkt hij bij de brandweer in hulpverleningszonde Taxandria als Preventieconsulent Brandveiligheid. "Als voorzitter van N-VA Oud-Turnhout ben ik bijzonder fier op het werk dat onze afdeling de afgelopen jaren heeft verzet. Waar de andere partijen ons nog zagen als 'onbekwame groentjes' hebben we onszelf al heel snel bewezen als een volhardende, doorzettende groep die er alles aan doet om onze gemeente steeds beter te maken."

Mikken op meerderheid

Coppens hoopt in de volgende legislatuur deel uit te maken van de meerderheid. "Na het constante geruzie van de huidige meerderheid wordt het tijd dat de puntjes op de i worden gezet", besluit Bob Coppens. "We maken ons zorgen over de financiële situatie van onze gemeente. Het wordt tijd dat er ook geïnvesteerd wordt in alle inwoners van onze gemeente en niet alleen in bakstenen." (JVN)