Hockeyclub investeert 600.000 euro in hypermodern veld

Enkele spelertjes van de U9.
Foto Toon Verheijen Enkele spelertjes van de U9.
Hockeyclub Taxandria investeert maar liefst 600.000 euro in de vernieuwing van het hoofdveld én de aanleg van een extra terrein. De vernieuwing en uitbreiding was nodig omdat de club stilaan uit haar voegen barst.

Hockey zit al enkele jaren in de lift, maar vooral door het succes van de nationale ploeg vorig jaar op de Olympische Spelen boomt de sport. Bij Hockeyclub Taxandria zitten ze nu boven de 400 leden.


"Ons veld heeft zo zijn maximumbezetting bereikt", zegt bestuurslid Pieter Verleye. "Daarom gaan we ons huidige kunstgrasveld, dat zestien jaar oud is, moderniseren en een tweede oefenveld aanleggen."


De werken zijn ondertussen gestart omdat de trainingen toch stilliggen. Tegen midden augustus moeten de werken afgerond zijn. "In het moderne hockey speelt de top op een kunstgrasveld, dat bespeelbaar wordt gemaakt met water. Dat maakt het spel veel sneller en technischer. Met het tweede trainingsveld kunnen we de trainingen ook beter spreiden."


De werken worden geraamd op zo'n 600.000 euro. De club heeft daarvoor beroep gedaan op de leden, de financiële reserves én een lening. De club werkt ook aan de inkomsten. "Met Land Rover Peeters Herentals en SportCity uit Merksplas hebben we twee nieuwe hoofdsponsors weten aan te trekken. Die verbinden zich voor vijf jaar aan de club. " Het nieuwe veld wordt geopend op 3 september met een galawedstrijd van de dames- en herenploeg. (VTT)