Grote drukte op omleidingsroute voor afgesloten E34

De omleiding veroorzaakt een file op secundaire wegen, zoals hier op de Steenweg op Mol in Oud-Turnhout.
Jef Van Nooten De omleiding veroorzaakt een file op secundaire wegen, zoals hier op de Steenweg op Mol in Oud-Turnhout.
De wegenwerken op de E34 veroorzaken dit weekend grote hinder op de secundaire wegen in Retie, Oud-Turnhout en Turnhout. De snelweg blijft tot maandagochtend 5 uur afgesloten richting Antwerpen.

De E34 richting Antwerpen is sinds vrijdagavond afgesloten richting Antwerpen. Dat is nodig om de definitieve asfaltlaag te kunnen plaatsen. Het verkeer van Nederland naar Antwerpen moet de snelweg in Retie (afrit 26) verlaten om dan via de N118, Ring Retie (R18), N18, Ring Turnhout (R13) en de N19 terug aan Turnhout-Centrum (oprit 24) de snelweg weer op te rijden. Die wegomleiding veroorzaakte grote verkeersdrukte op die secundaire wegen. In Oud-Turnhout bijvoorbeeld stond het verkeer zaterdag kort voor de middag aan te schuiven vanaf de verkeerlichten in het centrum tot aan de brug van de E34 in Donk.

De omleidingsroute tijdens het afsluiten van de zone Oud-Turnhout.
AWV De omleidingsroute tijdens het afsluiten van de zone Oud-Turnhout.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Cor Dierckx

    In de gemeente Oud Turnhout is dit dagelijkse kost zowel in het dorp (N18) als aan de centrum scholen in onze omliggende dorpen is dat probleem al jaren opgelost het moet wel zijn dat de mensen die voor de mobiliteit staan in Oud Turnhout nog niet wakke geworden zijn en de boot hebben gemist. Ooit zei me zelfs eens een ambtenaar dat het zwaar verkeer gepromoot werd aan de scholen.