De televisie staat uit... en ravotten maar !

Met wat hulp lukt het beter, in Turnhout.
Maria De La Cruz Met wat hulp lukt het beter, in Turnhout.

Verscheidene gemeenten in onze regio namen gisteren deel aan de Buitenspeeldag. Kinderzenders Ketnet, vtm Kzoom, Studio 100 en en Nickelodeon schrapten hun programma's op zowel tv als internet met de bedoeling kinderen naar buiten te krijgen om te spelen of te sporten. In Turnhout konden kinderen terecht op het Warandeplein, de Bergbeemden, De Bossen, in de Vlamingenstraat en in het Speelbos van de Klein Engelandhoeve. Ze konden onder meer katapultschieten, dansen, petanquespelen of zich uitleven op springkastelen.


In Oud-Turnhout zijn de kinderen opgeroepen naar jeugdcentrum Zweepes Ven te komen. Ze konden er springen, spelen, knutselen en sporten.


Sportcomplex Bleukens in Balen is overrompeld door 120 kinderen tussen zes en zestien jaar. De deelnemers konden zich uitleven op een klimmuur, in een speleobox, ze konden voetballen, boogschieten, aan frisbee doen, rijden met een gocart en spelen in een springkasteel. In Geel kwamen honderden kinderen samen aan jeugdcentrum De Bogaard. Aan een reeks kraampjes konden zij kiezen uit activiteiten als ballonnen plooien, boogschieten en fruitsatés maken. (JVN/EJM/BVDH)

Reusachtige luchtbellen blazen in Geel.
Maria De La Cruz Reusachtige luchtbellen blazen in Geel.
Plezier op een springkasteel in Balen.
Maria De La Cruz Plezier op een springkasteel in Balen.