“Vermijd waaivuil bij ophaling papier en karton”

Een gele container voor papier en karton
IOK Een gele container voor papier en karton
De gemeente Oud-Turnhout roept haar inwoners op om de gele container voor papier en karton altijd gesloten aan te bieden voor ophaling. Op die manier kan ‘waaivuil’ vermeden worden bij harde wind. 

“Eén van de grote voordelen van de gele papiercontainers is het vermijden van straten met weggewaaid papier. Met de papiercontainers vormen regen en wind geen probleem meer: papier kan niet meer wegwaaien of verandert niet meer in een papierbrij door de regen. Tenminste, op voorwaarde dat je de papiercontainer gesloten aanbiedt”, klinkt het.

Wie te veel papier en karton heeft om de gele container dicht te krijgen, wordt gevraagd om het te veel aan papier samen te binden. “Als je toch een keer meer papier en karton hebt en dit niet allemaal in je gele papiercontainer past, mag je het extra papier en karton naast je container zetten”, aldus nog de dienst Afvalzaken van de gemeente Oud-Turnhout. “Zorg er dan zeker voor dat je het extra papier en karton in een kartonnen doos aanbiedt. Of maak er een pakketje van dat goed samengebonden is met natuurtouw. Zo blijft je buurt netjes.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.