"Onze knoken kunnen het niet meer aan"

OPRICHTERS '2 AMIGOS' GEVEN FAKKEL TANGOLESSEN DOOR

Stephan en Jeannine geven de fakkel door aan Lief (m.).
ton wiggenraad Stephan en Jeannine geven de fakkel door aan Lief (m.).
Stephan Van Brussel (62) en Jeannine Van Campfort (67) stoppen met het geven van danslessen. Meer dan duizend Kempenaars leerden bij hen de Argentijnse tango dansen. "Maar we beginnen aan onze knoken te voelen dat het allemaal niet meer zo gemakkelijk gaat", zegt Stephan. Eén van hun leerlingen neemt de fakkel over.

Meer dan 25 jaar staan ze al op de dansvloer, Stephan Van Brussel en Jeannine Van Campfort uit Oud-Turnhout. Zeventien jaar geleden beslisten ze een stap verder te gaan en hun eigen dansschool voor Argentijnse tango op te richten. '2 Amigos' werd de eerste tangoschool in de Kempen.

Argentijnse tango heeft Stephan en Jeannine altijd in het bloed gezeten.
ton wiggenraad Argentijnse tango heeft Stephan en Jeannine altijd in het bloed gezeten.

Al 17 jaar bezig

"In 2000 hebben we onze dansschool opgericht. De eerste jaren hadden we nog een lesgever uit Antwerpen, maar na twee jaar zei hij tegen ons dat we het zelf maar moesten doen. Dat het wel zou lukken. En dat is inderdaad het geval geweest", vertellen Stephan en Jeannine. Hun passie voor Argentijnse tango bleek niet alleen uit hun wekelijkse lessen. Om zelf voortdurend bij te leren, reisden ze zeven keer naar Argentinië. "Dat was vooral om te dansen. Zeker tijdens de eerste reizen kwamen we niet van de dansvloer af. We dansten drie weken aan één stuk, met een onderbreking van slechts een paar dagen om iets van het land te zien", klinkt het. "Eén keer zijn we 's middags om 14 uur beginnen dansen, en pas om 6 uur 's morgens gestopt."

Verjonging

De zin om les te geven, is er nog altijd. Maar hun lichamen beslissen daar anders over. "We zijn nu 17 jaar met de school bezig. In totaal hebben we meer dan 40 lessenreeksen gegeven, goed voor meer dan duizend mensen die bij ons tango hebben leren dansen", zegt Stephan.

Blijven dansen

"Maar we beginnen aan onze knoken te voelen dat het net dat beetje minder gaat. Jeannine begint met haar knie te sukkelen, ik met mijn heupen. Dan is het beter om het door te geven aan iemand anders. Aan iemand jonger, want wij worden al wat grijzer en kaler. En als je een jonger publiek wilt aantrekken, is het beter dat je zelf ook wat jonger bent."


Hoewel ze geen les meer zullen geven, willen Stephan en Jeannine wel blijven dansen.


"Onze dansschoenen zullen nog niet aan de haak hangen. We blijven 2 Amigos voortzetten, maar de lessen zullen voortaan gegeven worden door Lief Gilis. Zij startte 6 jaar geleden bij ons als leerling. Lief sprong altijd in als iemand geen partner had, zowel de vrouwen- als mannenkant. Ze weet waarmee ze bezig is."