Zonnepanelen van burgers op gemeentelijke daken

Oud-Heverlee laat inwoners investeren in zonnepanelen op gemeentelijke daken. Repro Vertommen
Vertommen Oud-Heverlee laat inwoners investeren in zonnepanelen op gemeentelijke daken. Repro Vertommen
Op de daken van de sporthal en  de basisschool in Haasrode worden deze maand zonnepanelen geïnstalleerd. Ook het ontmoetingscentrum en het magazijn in Blanden worden op zonnepanelen op het dak getrakteerd.

De gemeente Oud-Heverlee sloot hiervoor een overeenkomst af met Ecopower, een burgercoöperatie voor hernieuwbare energie, ook wel REScoop genoemd. Dankzij de coöperatieve aanpak van Ecopower kunnen alle inwoners van Oud-Heverlee mee investeren en zo delen in de winst. Dit door één of meerdere aandelen van Ecopower met een waarde van 250 euro aan te kopen. Zo word je mede-eigenaar van de zonnepanelen op de verschillende gemeentelijke daken, maar ook van alle andere installaties van Ecopower. Meer informatie hieromtrent kan je vinden op www.ecopower.be/ikdoemee.

Het burgerkapitaal afkomstig van de inwoners van Oud-Heverlee was voldoende om de verschillende installaties op de ter beschikking gestelde gemeentelijke daken geheel te financieren. Voor meer informatie kan je terecht bij de dienst infrastructuur op www.oud-heverlee.be/contact/4/infrastructuur .
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.