WK wielrennen 2021 niet langs Oud-Heverlee

Voorlopig geen Waversebaan of Oud-Heverlee op de omloop van het WK wielrennen in 2021.
Vertommen Voorlopig geen Waversebaan of Oud-Heverlee op de omloop van het WK wielrennen in 2021.
Oud-Heverlee maakt voorlopig, in tegenstelling tot buur Huldenberg, geen deel uit van de omloop van het wereldkampioenschap wielrennen op de weg met aankomst in Leuven in 2021. De Oud-Heverleese politici droomden luidop van een passage langs de Waversebaan of het Zoetwaterpark, maar de omloop leidt terug naar Leuven langs Korbeek-Dijle.

In het verkiezingsdebat van OH Leeft droomde schepen en CD&V-lijsttrekker Bart Clerckx dat het profpeloton langs de Waversebaan zou rijden. “Ik weet dat ze in 2021 van Huldenberg naar Leuven moeten rijden. Het zou fantastisch zijn moesten ze via Oud-Heverlee naar Leuven rijden, indien dat langs het Zoet Water zou gebeuren, zou dat helemaal top zijn. Ik denk echter dat het definitieve WK- parcours nog niet vastligt”, verklaarde Clerckx. 

Eddy Lissens, bestuurslid bij Belgian Cycling en een van de verantwoordelijken voor de omloop, bewandelt momenteel de piste Oud-Heverlee nog niet. “Ik ben met de UCI de ritten, zowel de tijd- als wegritten voor alle reeksen gaan verkennen. Voorlopig is er geen doortocht door Oud-Heverlee gepland. Net als op het parcours van de Brabantse Pijl doen we Korbeek-Dijle aan. Het is grotendeels de omloop van de Brabantse Pijl met in het Leuvense de lokale rondes van de GP Poeske Scherens”, aldus Lissens.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.