Voorlopig geen centen voor vernieuwing

Zoetwaterpark in Oud-Heverlee
Vertommen Zoetwaterpark in Oud-Heverlee
Het Zoetwaterpark, dat binnenkort honderd jaar bestaat, is toe aan vernieuwing. Voorlopig zijn daarvoor geen financiën uitgetrokken. Het is wachten tot na de verkiezingen om in de volgende legislatuur in actie te komen. Schepen van Openbare Werken Adri Daniëls (CD&V) droomt van een sporthal.

"We pleiten voor een masterplan voor het hele gebied dat ook de voetbal- en tennisterreinen omvat. Daarin moet plaats zijn voor een vrij toegankelijke speeltuin, een plek voor sportrecreanten en een nieuwe en centraal gelegen cafetaria, bij voorkeur gekoppeld aan een sporthal. Het moet alleszins opnieuw een bruisende en groene plaats worden die vele dagjestoeristen naar onze mooie gemeente moet lokken", vertelt schepen en lijstduwer bij CD&V, Adri Daniëls.

N-VA ziet heil in een Zoet Water als bijkomende onthaalzone voor het Nationaal Park Meerdaalwoud-Heverleebos. "Het is onrealistisch om een groots project als een sporthal in het Zoetwaterpark te bouwen. De beste locatie is aan de Waversebaan, net buiten het Zoet Water. Er is daar meer parkeergelegenheid en verkeer mogelijk. Indien het Zoet Water deel zou uitmaken van het Nationale Park kan er misschien ook in geïnvesteerd worden naar analogie met de werken die nu in het Meerdaalwoud uitgevoerd worden voor een bedrag van acht miljoen euro. Het Zoet Water kan een onthaalzone voor het nationale park worden, zoals de Torenvalk en de Speelberg dat zijn", vindt N-VA-lijsttrekker en huidig burgemeester Alexander Binon.

Oppositiepartij Open Vld mikt op een sporthal aan de Waversebaan. "Die kan best aangelegd worden aan de Waversebaan. Dit werd al door de Sportraad voorgesteld, daar is voldoende parkeerplaats. Dit maakt van dit gebied een "sportcentrum" met voetbalclub OHL, Tennisclub Meerdaal en de sporthal. Er moet ook een aantrekkelijke horecazaak komen als kantine voor de sporters", aldus lijsttrekker en Open Vld-voorzitter Patrice Lemaitre.

Multifunctionele sporthal

"De Zoet Watersite is aan een upgrade toe", vindt Hanna Van Steenkiste, tweede op de lijst van Groen Oud-Heverlee. Ze maakte samen met een team van ondermeer architecten een eerste masterplan. "Daarin worden de vijvers, de speeltuin, de Roosenberg, jeugdcentrum JOOW én een nieuwe sporthal geïntegreerd in een open landschapspark, doorkruist door een fietsroute. De nieuwe sporthal zou verschillende polyvalente ruimtes krijgen, met plaats voor vele sporten zoals dansen, turnen, volley, basket en zaalvoetbal. Ook voor buitensporten zijn voorzieningen gepland zoals een afspoelpunt voor mountainbikes. Van de huidige speeltuin willen we een open landschapspark maken met speeltuigen, een skatedeel en een verkeerspark. Dit houdt in dat het park niet afgesloten wordt en altijd tot het openbare terrein behoort. Men moet steeds vlot bij de sporthal, de cafetaria en het jeugdhuis raken. We gaan voor dit project niét in zee met projectontwikkelaars die eigen gewin nastreven, maar gaan uit van eigen kracht. De kostprijs hangt af van keuzes rond omvang, ondergrondse parking, erelonen van ontwerpers. We schatten de bouwkost op vier miljoen euro, dat kan grotendeels gesubsidieerd worden. Gemeentes zoals Bierbeek en Hoeilaart slaagden al in dit soort projecten", besluit Van Steenkiste.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Johan Van Biesen

    De mensen willen dat de straten terug deftig berijdbaar worden, hoe het er nu bij ligt is gewoon schandalig, sommige putten liggen er al 2 jaar! Het wildparkeren moet ook aangepakt worden, nu is het slalommen tussen de links en rechts geparkeerde wagens, vooral de vissers zijn hieraan schuldig, misschien eens hun wagen in de vijver duwen om hen een lesje te leren...