Stopzetting verkoop vuilniszakken in gemeentehuis

Vertommen

Vanaf 1 januari 2020 wordt de verkoop van vuilniszakken in het gemeentehuis gestopt. De knipkaarten voor het containerpark zullen vanaf dan verkocht worden aan de balie burgerzaken én ook bijkomend in de filialen van de bibliotheek.

Het gemeentebestuur van Oud-Heverlee neemt deze maatregelen om de dienstverlening te verbeteren. “Hierdoor kunnen de medewerkers van de diensten ruimtelijke ordening en leefmilieu en infrastructuur zich meer toespitsen op hun kerntaken. Zo krijgen ze meer tijd voor het behandelen van (bouw)dossiers, beantwoorden van vragen per mail en per telefoon, het ontvangen van inwoners op afspraak om hun vragen te behandelen”, klinkt het.

“Sinds enkele jaren zijn er geen vuilniszakken meer specifiek voor onze gemeente. De blauwe en roze zakken zijn uniform voor het hele werkingsgebied van EcoWerf en zijn overal makkelijk verkrijgbaar. De verkoop in het gemeentehuis zal daarom stopgezet worden vanaf 1 januari 2020. De knipkaarten voor het containerpark zullen vanaf 1 januari 2020 niet langer verkocht worden aan de balie wonen (Gemeentestraat 10), maar wel aan de balie burgerzaken (Gemeentestraat 2) én vanaf dan ook bijkomend in de filialen van de bibliotheek”, aldus de gemeente Oud-Heverlee.

Enkele weinig verkochte producten als nestkastjes, compostvaten en groene keukenafvalbakjes zal de gemeente niet langer zelf aanbieden. Er is ondertussen een breed aanbod binnen tuinzaken en doe-het-zelf winkels verkrijgbaar.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.