Opleggers bezetten ‘pechstrook’ Expresweg

Pechstrook van Expresweg in Blanden staat vol opleggers
Vertommen Pechstrook van Expresweg in Blanden staat vol opleggers
Al enkele maanden staan er langs de Expresweg (N25) in Oud-Heverlee, vooral in Blanden, op de pechstrook verschillende trekkers van vrachtwagens geparkeerd. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is van de situatie op de hoogte en wijst erop dat er in principe niets fout gebeurt. 

Echt veilig oogt het allemaal niet al die gevaartes die op een rijtje geparkeerd staan naast een rijvak waarop het soms zeer druk is. Het AWV is op de hoogte van de situatie. “We weten dat er langs die weg veel vrachtwagens parkeren. In principe mogen ze dat, ze zijn immers niet in overtreding gezien er daar geen parkeerverbod van kracht is. We gaan het echter in de toekomst wel eens bespreken met het gemeentebestuur van Oud-Heverlee in hoeverre deze situatie wenselijk is. Op een autosnelweg is parkeren op een pechstrook uiteraard verboden, maar op de N25 is er niks mis mee”, aldus Anton De Coster van het Agentschap Wegen en Verkeer.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.