Na twee ecoducten nu ook veilige oversteekplaatsen voor scholieren?

Schepen Adri Daniëls aan de huidige oversteekplaats over de Expresweg.
Foto Vertommen Schepen Adri Daniëls aan de huidige oversteekplaats over de Expresweg.
Nu de werkzaamheden aan het tweede ecoduct op de Naamsesteenweg in Oud-Heverlee volop bezig zijn, komen er nog vragen voor veilige oversteken. Onder meer aan de Expresweg (N25) en de Konijnenhoekstraat in Haasrode pleit burgemeester Adri Daniëls (CD&V) voor een veilige oversteek voor scholieren. 

“De fietsers- en voetgangersbrug nabij de Torenvalk is binnen een kleine maand klaar en gebruiksklaar voor recreanten. Als de Vlaamse minister van mobiliteit, Ben Weyts (N-VA), nu nog vijf minuten politieke moed toont, dan kan er ook een veilige doorsteek of oversteek komen. Liefst over de Expresweg aan de Konijnenhoekstraat”, zegt Daniëls. 

De burgemeester van Haasrode pleit al meer dan tien jaar voor een veilige oversteek voor scholieren. “Ook de mensen die naar hun werk in Leuven fietsen, zouden hiermee gebaat zijn”, zegt Daniëls. “Ik vraag ook al jaren een fietspad langs de spoorweg tussen Leuven en Oud-Heverlee. Maar voor beide projecten is er ofwel geen geld, ofwel hebben ze geen prioriteit. Het is nochtans nuttig om kwetsbare en jonge fietsers van de grote baan weg te houden. Op provinciaal vlak is er al een akkoord voor subsidies. Bij de minister ontbreekt het voorlopig de wil om dit project te realiseren." 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Quintens

    Jan Quintens Wat betreft de oversteekplaats aan de expressweg, deze is veilig, ik passeer daar 5x per week. Eerst de Bovenbosstraat aanpakken waar ik reeds 4 fietsen in de vernieling heb gereden en door de bijhorende valpartijen vaste klant ben op de spoed van de Gasthuisberg.

  • Katty Mommaerts

    Wat betreft het fietspad langs de spoorweg zou hij gerust mogen vermelden dat de nmbs hier dwarsligt en niet de vlaamse regering. Hij zou beter de fietspaden doorheen de gemeente renoveren. Wat betreft die fietsbrug over de expressweg: hier is vanwege de bewoners geen vraag naar.