Na drie jaar onderbreking: zondag weer koers aan de Zoete Waters

Jef De Smedt geeft startschot

De wagens moeten zondagnamiddag wijken voor de wielrenners aan de Zoete Waters in de drukke Maurits Noëstraat in Oud-Heverlee. De chicanes worden ter gelegenheid van de wedstrijd even verwijderd.
Vertommen De wagens moeten zondagnamiddag wijken voor de wielrenners aan de Zoete Waters in de drukke Maurits Noëstraat in Oud-Heverlee. De chicanes worden ter gelegenheid van de wedstrijd even verwijderd.
De Meerdaalspurters kunnen naar aloude gewoonte begin maart hun Meerdaalse Pijl organiseren met start en aankomst in de Maurits Noëstraat aan de Zoete Waters. Er werd twee jaar uitgeweken naar Sint-Joris-Weert en vorig jaar kon het niet doorgaan door wegenwerken.

Als gevolg van die wegenwerken werden onder andere chicanes geplaats in de Maurits Noëstraat, maar die worden zondagnamiddag ter gelegenheid van de vijftigste editie van de Meerdaalse Pijl verwijderd.

De wielerwedstrijd voor eliterenners zonder contract en beloften begint er om 14.30 uur. Familie-acteur Jef De Smedt, die in de buurt woont, zal trouwens het startschot komen geven. 

Illustratiebeeld Jef De Smedt, Jan uit Familie
Vertommen Illustratiebeeld Jef De Smedt, Jan uit Familie

De renners leggen er negen lussen van twaalf kilometer af en doen hierbij buiten de Maurits Noëstraat achtereenvolgens de Waversebaan, de Oude Nethensebaan, de Weertse Dreef, Naamsesteenweg, de Onze-Lieve-Vrouwstraat en opnieuw de Maurits Noëstraat aan waar start en aankomst zijn ondergebracht. De aankomst is rond 17.15 uur voorzien, maar de geschatte verkeershinder kan er tot 18 uur aanhouden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.