Na 42 jaar verlaat schooldirecteur Jean-Louis Vertongen zijn GBS De Hazensprong

Vertongen werd uitgewuifd door honderden kinderen

Directeur Jean-Louis, met zijn vrouw Diane, werd bij zijn afscheid in de bloemetjes gezet
Vertommen Directeur Jean-Louis, met zijn vrouw Diane, werd bij zijn afscheid in de bloemetjes gezet
Jean-Louis Vertongen (62) was 42 jaar aan de school verbonden, waarvan 34 jaar als leerkracht en acht jaar als schooldirecteur. De leerlingen van het zesde leerjaar gingen hem thuis afhalen met de fiets, hij werd dan naar school gereden onder politiebegeleiding. Eens daar aangekomen wachtte hem een ware erehaag van alle leerlingen, die haag leidde naar de sporthal waar Vertongen en zijn vrouw uitgebreid in de bloemetjes werden gezet en gelauwerd. 
Directeur Jean-Louis werd bij zijn afscheid in de bloemetjes gezet
Vertommen Directeur Jean-Louis werd bij zijn afscheid in de bloemetjes gezet

De kinderen hadden met papier bordjes de letters van zijn voornaam in de lucht gestoken en scandeerden deze. Waarna toespraken van zijn collega’s, schepen van onderwijs Bart Clerckx (CD&V) en de nieuwe directie volgden. Het geheel werd afgesloten met een receptie. Vertongen zat erbij en keek er geëmotioneerd naar.

Directeur Jean-Louis werd bij zijn afscheid in de bloemetjes gezet
Vertommen Directeur Jean-Louis werd bij zijn afscheid in de bloemetjes gezet

“Het was een dag met gemengde gevoelens. Een heel rare beleving, want als een echt einde voelt dit niet aan. Je verleert het niet om met kinderen en hun spontaniteit om te gaan. Dit is een officieel einde, maar geen echt eindpunt”, wist Vertongen. Die in Hoegaarden zijn carrière begon en er drie maanden les gaf aan het zesde leerjaar. Daarna maakte hij de overstap naar de Hazensprong, waar hij eerst een jaartje les gaf aan het eerste leerjaar. Daarna volgden 33 jaar in het tweede leerjaar.

Juf Cindy Borgers, afkomstig uit de GBS Linden, zal de taak van Vertongen overnemen. Gezien hij een fervente tuinier is, kreeg hij bij zijn afscheid flink wat zaaigooed waar hij de komende maanden mee zoet zal zijn in zijn serre.

Directeur Jean-Louis werd bij zijn afscheid in de bloemetjes gezet
Vertommen Directeur Jean-Louis werd bij zijn afscheid in de bloemetjes gezetReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.