Milieuadviesraad organiseert "lenteschoonmaak"

Illustratiebeeld parking bezaaid met zwerfvuil.
Lukas Illustratiebeeld parking bezaaid met zwerfvuil.
Bij de eerste tekenen van de lente hoort je vaak de term “de grote schoonmaak” vallen. Ook in Oud-Heverlee staat er een grote opruimactie gepland en wel op op zaterdag 16 maart. De milieuadviesraad start het zwerfvuilmoment om 13.30 uur aan het Zoet Water aan de parking van de kapel.

Voor alle deelnemers staan afvalzakken, handschoenen, veiligheidsvestjes en prikstokken klaar. Op vraag kan het ingezamelde zwerfvuil op maandag 18 maart in je buurt worden opgehaald. Jeugdverenigingen die deelnemen aan de actie, kunnen hiervoor een subsidie van de gemeente krijgen. Hiervoor moet op voorhand contact worden opgenomen op met de milieudienst, zodat er praktische afspraken kunnen gemaakt worden.

Indien je op regelmatige basis zwerfvuil in je buurt wilt opruimen kan je de groep van zwerfvuilpeters en -meters versterken, zij houden in totaal meer dan 40 kilometer aan straten proper.

We zouden iedereen willen vragen om erop te letten zelf geen zwerfvuil achter te laten en de eigen stoep proper te houden. Wanneer je een sluikstort ontdekt kan je dit steeds melden aan de milieudienst. De gemeente zorgt er dan voor dat dit sluikstort wordt opgeruimd en dat de dader, indien gekend, hierop wordt belast”, aldus de organiserende milieuadviesraad.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.