Meer sociale woningen in project Haasrode Centrum

Site woonproject met 73 loten Haasrode Centrum. Dit project wordt op woensdag 7 november voorgesteld.
Stefan Van de Weyer Site woonproject met 73 loten Haasrode Centrum. Dit project wordt op woensdag 7 november voorgesteld.
Eerder raakte bekend dat in het grootschalige project Haasrode Centrum in de Kerkstraat zijn er in eerste instantie twaalf sociale woningen voorzien waren. Dat aantal ligt ondertussen blijkbaar hoger.

Sociale huisvestingsmaatschappij SWal zal volgens de laatste gegevens veertien sociale huurwoningen in het project in de Kerkstraat voorzien. Daarenboven werd er nog plaats gemaakt voor acht bescheiden woningen, wat het het totaal aan huizen voor sociale doeleinden in Haasrode Centrum op 22 brengt. Dit project werd trouwens vorige week aan de buurtbewoners voorgesteld.

In een tweede fase moeten daar nog sociale woningen bij komen. Er zijn al acht sociale woningen gebouwd in Oud-Heverlee en staan er 42 in de steigers. Verder werden in de Pastoor Tilemansstraat in Sint-Joris-Weert nog twee gronden beschikbaar gesteld voor sociale woningen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.