Leibeek straks pak schoner

De provincie en de gemeente zullen samen de sanering van de Leigracht en de Vloetgroep in Sint-Joris-Weert aanpakken en bekostigen. Sinds de aanleg van een riolering en collector vorig jaar krijgt de Leibeek geen vuilvracht meer te slikken. 

"Het vuile rioolwater wordt nu opgepompt naar het zuiveringsstation van Neerijse. Sindsdien is de waterkwaliteit al sterk verbeterd, maar het slib is natuurlijk nog zwaar vervuild. Daarom zal de bodem uitgebaggerd worden. Het slib wordt afgevoerd en verwerkt. Het uitbaggeren zorgt er ook voor dat het overstromingsgevaar aanzienlijk vermindert. Het water wordt vlotter afgevoerd en zal minder opstuwing veroorzaken stroomopwaarts van de Leigracht", klonk het bij Paul Pues uit Blanden, lijstduwer van Groen Oud-Heverlee.

De Leibeek in Oud-Heverlee wordt weer gezond, de provincie en de gemeente zullen samen de sanering van de Leigracht en de Vloetgroep in Sint-Joris-Weert aanpakken en bekostigen.
VERTOMMEN De Leibeek in Oud-Heverlee wordt weer gezond, de provincie en de gemeente zullen samen de sanering van de Leigracht en de Vloetgroep in Sint-Joris-Weert aanpakken en bekostigen.

De ruimingen van het vervuilde slib zullen om en bij de 271.000 euro moeten kosten en worden zo snel mogelijk in het najaar uitgevoerd.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.