Kajakkers redden kalfje uit de Dijle

In de buurt van de Zoete Waters in Oud-Heverlee hebben zondag enkele kajakkers een kalfje uit het water gered. Het diertje was van de oever zo’n twee meter lager in het water gesukkeld. 

Kajakker Evert Vandenberghe maakte het mee vanop de eerste rij. “Toen we in de buurt kwamen, maakten de koeien veel geluid. Dat is eigenlijk abnormaal. Moeder koe slaagde er in om haar dochtertje te laten roepen zodat we het kalfje konden opmerken tussen de bramen. Het kalfje was ondertussen al erg onderkoeld en reageerde niet veel meer. Pas nadat het een tijd had uitgeblazen op de oever, probeerde het opnieuw te stappen, Uiteindelijk lukte dit zonder veel zwalpen. Drinken lukte aanvankelijk ook niet, maar uiteindelijk wel. Pas daarna hebben we onze tocht verder gezet”, zegt Vandenberghe, die al enkele dagen leek aan te voelen dat zoiets kon gebeuren. “Het toeval wil dat ik een aantal dagen voorheen net gedroomd had van een vorige reddingsactie van een kalfje op de Semois enkele jaren geleden. Slechts een paar uur na het meedelen van dit verhaal aan mijn peddelcompagnons konden we nogmaals in actie schieten”, vertelt Vandenberghe.

Kajakkers redden een kalfje.
vertommen Kajakkers redden een kalfje.
Kajakkers redden een kalfje.
vertommen Kajakkers redden een kalfje.
Kajakkers redden een kalfje.
vertommen Kajakkers redden een kalfje.
Kajakkers redden een kalfje.
vertommen Kajakkers redden een kalfje.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Koen Van Den Eeckhaut

    En de kalfjes op weg naar het slachthuis. Wie redt er hen?

  • Gioia Senne

    Evert en zijn vrienden verdienen een dikke pluim! Hoeveel zouden er in het koude water springen en in de braamstruiken klimmen om een kalfje te redden? Alleen echte dierenvrienden die er niet om geven dat ze zichzelf bezeren aan de vele doorns van de bramen, netels... doen dit. Hartverwarmend