Info- en debatavond 'Migratie'

De Roosenberg in Oud-Heverlee.
Vertommen De Roosenberg in Oud-Heverlee.

De Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) organiseert in samenwerking met 11.11.11 Oud-Heverlee op woensdagavond 24 oktober een info- en debatavond met als thema “migratie” in gemeenschapscentrum De Roosenberg. 

11.11.11 strijdt tegen onrecht en voor duurzame verandering. Vorig jaar stond hun campagne in het teken van migratie en vluchtelingen. Ook in 2018 gaan ze op dit thema verder: wereldwijd ontvluchten miljoenen mensen oorlog, vervolging, armoede, ongelijkheid, klimaatverandering, ... Daarom vraagt 11.11.11 een rechtvaardig migratiebeleid dat de grondoorzaken van migratie aanpakt, maar ook veilige en legale migratieroutes aanbiedt. Een beleid dat verbindt en de positieve kansen van migratie benadrukt.

In dit kader nodigt 11.11.11 Oud-Heverlee in samenwerking met de GROS iedereen graag uit voor een info- en debatavond. Het panel wordt momenteel bevolkt. Ondertussen zegden onder andere Bogdan Vanden Berghe, algemeen directeur van 11.11.11, Europarlementslid en deskundige op vlak van Europees migratiebeleid, Marianne Thyssen en VRT-journaliste - Katrien Vanderschoot toe. De vrouw uit Vaalbeek, volgt het thema van deze debatavond van dichtbij en is ook direct betrokken bij opvanginitiatieven in Oud-Heverlee.

Deze ingrediënten beloven een stevig en informatief debat over een thema dat in heel Europa zowel de Dorpsstraat als de Wetstraat beheerst.

Iedereen is die avond welkom vanaf 19.30 tot 23.30 uur. Deelname is gratis.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.