In augustus geen bussen in gemeente

Wegens ingrijpende werken aan de Leuvensestraat tussen de Pastoor Tilemansstraat en de spoorwegovergang zal de verkeerssituatie in Sint-Joris-Weert danig wijzigen. Het meest ingrijpend gevolg: in augstus rijden er geen bussen door Sint-Joris-Weert.

De werken omvatten onder andere het vernieuwen van alle nutsleidingen, de aanleg van fietspaden, het versmallen van de weg en plaatsen van wegversmallingen en het vervangen van het wegdek. Het gemeentebestuur van Oud-Heverlee waarschuwt voor hinder. Tijdens de volledige duur van de werken zal alle doorgaand en zwaar verkeer omgeleid worden via Korbeek-Dijle.


De omleidingen worden in twee fases georganiseerd. Tot 31 augustus wordt er enkel gewerkt tussen de Pastoor Tilemansstraat en de Hollestraat. Richting centrum is er verkeer mogelijk via de Leuvensestraat richting centrum. Verkeer naar Leuven moet omrijden via de Hollestraat en Oude Nethensebaan. De maximumsnelheid op heel deze omleidingsroute is 30 km per uur. Op de Oude Nethensebaan vanaf het kruispunt Heidestraat naar de Leuvensestraat toe verloopt het verkeer via één richting, evenals op de Kasteelstraat. Daar is het enkele richting vanaf de Leuvensestraat richting Oude Nethensebaan. De bussen van De Lijn volgen deze omleiding. Die geldt echter enkel richting Leuven. Richting Neerijse Wolfshagen blijft de bus haar normale traject volgen.

Treinabonnement

Een tweede fase begint op 10 augustus. De omleidingen en eenrichtingsstraten blijven behouden. Daar komt dus nog eens bij dat er tijdens deze fase geen busverbinding is door Sint-Joris-Weert. De dichtste bushaltes zijn 'Zoet water' en 'Neerijse Wolfshagen'. Het gemeentebestuur werkt aan een regeling waarbij er een tussenkomst zal zijn in de kost van een treinabonnement Leuven - Sint-Joris-Weert voor inwoners uit Sint-Joris-Weert die beschikken over een geldig busabonnement. Het gemeentebestuur laat weten dat er in de maand augustus meer info zal volgen. (CBL)