Gemeente investeert in TELRAAM-apparaten

Dit is een voorbeeld van een TELRAAM.
Vertommen Dit is een voorbeeld van een TELRAAM.
De gemeente Oud-Heverlee heeft veel last van sluipverkeer en snelheidsovertreders en is zeker niet immuun tegen de toename van de zogeheten ‘autocongestie’. Daarom gaat de gemeente investeren in tien TELRAAM-apparaten.

“Een Telraam meet het aantal verplaatsingen (auto’s, fietsers, voetgangers, zware verkeer,...) en ook de snelheid ervan”, zo klinkt het bij de gemeente. Daarom lanceren zij een oproep aan inwoners die de TELRAAM-apparaten aan hun venster willen plaatsen om het verkeer te kunnen monitoren in hun straat. De gemeente zorgt voor de herstelling en levering van de apparaten.

Er zijn al enkele apparaten actief bij inwoners die het op eigen initiatief geplaatst hebben (Ophemstraat, Beekstraat, Bovenbosstraat, Onze-Lieve-Vrouwstraat). “Om een duidelijk overzicht te krijgen voor onze gemeente, zoeken we momenteel voornamelijk meetpunten in de volgende straten: Bierbeekstraat, Naamsesteenweg, Parkstraat, Weertsedreef, 
Kauwereelstraat, Stationsstraat, Waversebaan, Maurits Noëstraat, Leuvensestraat, Bogaardenstraat, Blandenstraat en Dassenstraat. Als we te veel kandidaturen krijgen of als de locaties te dicht bij elkaar liggen, gaan onze diensten een selectie maken”, zo laat de gemeente nog weten.

De apparaten kunnen ook verplaatst worden in een latere fase. Meer info en kandidaturen via mobiliteit@oud-heverlee.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.