Gemeente huldigt nieuw kunstwerk in aan Zoet Water

Inhuldiging kunstwerk Kunst-dam aan het Zoet Water met Bart Clerckx en Greta Loonbeek.
Vertommen Inhuldiging kunstwerk Kunst-dam aan het Zoet Water met Bart Clerckx en Greta Loonbeek.

Het gemeentebestuur van Oud-Heverlee heeft donderdagmiddag het nieuwste kunstwerk aan de Kunst-dam ingehuldigd aan het Zoet Water. De geselecteerde inzending van Greta Loonbeek vormt de basis voor het kunstwerk. Dat werd ingehuldigd met een welkomstwoord, een glaasje en een streepje muziek van ‘‘t zuut waoter trio’. Het gemeentebestuur lanceerde dit voorjaar een oproep om creatief aan de slag te gaan met taal en met de natuurlijke omgeving van het Zoet Water als uitgangspunt. 

Kunst-dam is een kunstproject aan het Zoet Water, op de dam tussen de Molenvijver en de Huisvijver, met als rode draad in dit culturele verhaal de natuur als bron van inspiratie. De stenen die de gemeente ter preventie van wildparkeerders plaatste, worden door creatieve interventies deel van een blijvende openluchttentoonstelling. Elk jaar op 15 augustus wordt een nieuw kunstwerk ingehuldigd. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.