Energiecoach voor kleine ondernemers

Slimme digitale energiemeters communiceren met onder meer apps en slimme huishoudtoestellen, ook dat kan via een energiecoach
Shutterstock Slimme digitale energiemeters communiceren met onder meer apps en slimme huishoudtoestellen, ook dat kan via een energiecoach
De gemeente Oud-Heverlee biedt aan tien bakkers, slagers, kleine winkels, cafés en andere kleine ondernemers de kans om vanaf dit jaar gratis beroep te doen op een persoonlijke energiecoach.

Deze coach helpt je op weg met een persoonlijk begeleidingstraject waarbij je gebouw, technische installaties en bedrijfsvoering bekeken worden naar energiezuinigheid en mogelijkheden voor hernieuwbare energieproductie.

“Jouw coach ontwerpt een gepersonaliseerd plan om alles aan te pakken waarbij de kosten en baten van investeringen vergeleken worden zodat je weet waar je aan toe bent. Indien gewenst helpt die coach je ook op weg om offertes voor investeringen op te vragen en deze te vergelijken”, klonk het bij de gemeente Oud-Heverlee.

In een later stadium zijn er ook beperkte subsidies beschikbaar om effectief (innoverende) investeringen van kleine ondernemers te subsidiëren. Ondernemers uit Oud-Heverlee met interesse kunnen zich kandidaat stellen voor dit kosteloze begeleidingstraject op: https://extranet.interleuven.be/kleineondernemer.

Dit initiatief past in een Europees gefinancierd project van het intergemeentelijk samenwerkingsverband Interleuven waaraan verschillende universiteiten en andere partners meewerken om de beste innoverende maatregelen voor elke doelgroep voor te stellen en deze ingang te laten vinden. Meer info via kleineondernemer@interleuven.be
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.