Dronken man rijdt frontaal op wagen: oma, opa en kleinkind van 4 jaar naar ziekenhuis

Illustratie PZ Voer&Dijle
Vertommen Illustratie PZ Voer&Dijle
Op de Oude Nethensebaan in Oud-Heverlee is donderdagochtend rond 8.30 uur een dronken man frontaal ingereden op een wagen met grootouders en 2 kleinkinderen. 

Een dronken bestuurder van 31 jaar uit Herent reed met zijn bestelwagen frontaal in op een personenwagen. Daarin zaten een vrouw van 65 jaar een man van 66 jaar met hun kleinkinderen, een jongen van 4 en een meisje van 2 jaar oud. De klap was heel hevig, de 31-jarige aanrijder raakte daarbij het zwaarst gewond. Ook de oma en opa die werden aangereden raakten gewond. De vierjarige jongen werd in het ziekenhuis opgenomen. Niemand verkeerde in levensgevaar. 

Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om het ongeval te onderzoeken. Het rijbewijs van de aanrijder werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Thomas Vandevelde

  Dat zal hem leren, 15 dagen rijbewijs kwijt. Dat zal hij geen 2de keer meer doen! Onlangs kreeg nog iemand voor de 53ste keer levenslang rijverbod in België. Snappen ze nu niet dat deze straffen total niet helpen? Stop hem levenslang vast en de kans dat hij dit ooit nog kan doen is onbestaande. Maar helaas leven we in een "geef ze nog een kans en daarna nog een paar kansen" maatschappij. Spoedig herstel aan de grootouders en het kleinkind

 • Michel Vanborren

  Wanneer gaat men de chaufeurs die onder invloed rijden nu is deftig bestraffen? Auto verbeurd verklaren, en enkele jaren rijverbod+ een goede boete

 • Theo Schuermans

  Om 8u30 en dan al dronken?Ik hoop dat die grootouders en hun kleinkind vlug herstellen, en die dronkaard mogen ze zijn rijbewijs voorgoed afpakken.

 • Heimo Davidts

  Goed dat hij het zwaaest gewond is. Als ouder zou ik er nog op gaan kloppen ook. Spoedig herstel voor de oma,opa en kleinkids.

 • Lia Schuijt

  8.30 dronken met een bestelbus? Oei oei rijbewijs ingetrokken voor 15 dagen wat een straf. Alles door hem persoonlijk laten betalen want die opname hoort niet bij hospitalisatie. En zet zo iemand gewoon vast voor 15 dagen.