CD&V, Groen en Sp.a-plus vormen coalitie in Oud-Heverlee.

Adri Daniëls (CD&V) twee jaar burgemeester, daarna partijgenoot Bart Clerckx vier jaar burgervader

Het gemeentehuis in Oud-Heverlee kent een nieuwe invulling.
Vertommen Het gemeentehuis in Oud-Heverlee kent een nieuwe invulling.
Ondanks het gegeven dat N-VA de beste papieren kon voorleggen na deze verkiezingsronde met 28,4 procent en zeven zetels behoren ze verrassend genoeg niet tot de meerderheid. CD&V met zes zetels, Groen met vijf zetels en SP.a-Plus met één zetel zullen de komende zes jaar de coalitie vormen. N-VA en Open Vld zitten in de oppositie.

Adri Daniëls zal de komende twee jaren burgemeester zijn. Daarna is het de beurt aan partijgenoot Bart Clerckx. Bij de CD&V zijn verder Katrien Timmermans en uiteraard Clerckx, voor de komende twee jaar, zeker van hun zitje als schepen. Bij Groen krijgen Mattias Bouckaert en Hanna Van Steenkiste een schepenfunctie, bij Sp.a-plus krijgt lijsttrekker Jos Rutten een schepenfunctie toegewezen. Normaal was Joris Vanderveeren bij de socialisten verkozen, maar er werd afgesproken dat indien de partij in de meerderheid zat het zitje naar de jongere Rutten zou gaan.

Wijnbouwer Paul Vleminckx wordt omgeven door Bart Clerckx (links) en Adri Daniëls (rechts)
Vertommen Wijnbouwer Paul Vleminckx wordt omgeven door Bart Clerckx (links) en Adri Daniëls (rechts)6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Joeri Willems

  Ronduit belachelijk. Tot nu toe hoor ik in de straat alleen maar negatieve reacties. Kan de burger hier echt niets aan doen?

 • Hans Vanermen

  Als inwoner van Oud-Heverlee ben ik diep beschaamd. Dit gaat in tegen alle beginselen van de democratie! Het wordt hoog tijd dat de winnende partij ook in Vlaanderen de burgemeester levert.

 • Katty Mommaerts

  Aanhechting met Leuven komt hierdoor veel dichterbij! Daar gaat onze landelijke gemeente

 • Guido Evers

  gewoon een schande ! Lafaards ! Ooenpakkers die geen respect hebben voor de mening van de burger !

 • Pascal Vandeuren

  België is al geen lang geen democratie meer en Oud-Heverlee levert hier het beste bewijs van. Waar blijft de wet op de rechtstreekse aanstelling van de burgemeester waarbij de kandidaat met de meeste stemmen de winnaar is? welk nut heeft het nog te gaan stemmen als de resultaten al even gemanipuleerd worden dan bij het Belgisch voetbal?