Brandkastdieven riskeren drie jaar cel

Brasserie St. Jean langs de Waversebaan in Oud-Heverlee kreeg al regelmatig inbrekers over de vloer.
Baert Marc Brasserie St. Jean langs de Waversebaan in Oud-Heverlee kreeg al regelmatig inbrekers over de vloer.
Vier Mechelaars riskeren drie jaar cel voor een zware inbraak bij brasserie St. Jean in Oud-Heverlee in maart dit jaar. 

Z.H., Y.E.G. (25) en O.B. (20) brachten de brasserie langs de Waversebaan op 18 maart een nachtelijk bezoek. Met een koevoet wrikten ze een glazen deur open. Eenmaal binnen hadden ze het gemunt op de kluis en drie tv-schermen die aan de muur hingen. Toen ze probeerden te vertrekken, merkten ze dat niet alles in de vluchtauto ging. Daarop trommelde ze O.T. (35) op. Die kwam met een bestelwagen om de gestolen spullen te vervoeren. Tijdens het inladen viel het doek van de huurauto waardoor de nummerplaat zichtbaar was op de camerabeelden. Om andere sporen te wissen besmeurden ze de zaak met eten uit de keuken en werden er enkele brandblussers leeg gespoten.

Bekende criminele figuren

Aan de hand van het verhuurbedrijf en na telefonie-onderzoek kon het viertal worden opgespoord. O.T. en Y.E.G. zouden volgens de procureur bekende figuren zijn in het Mechelse criminele milieu. De dertiger verbleef al 12 jaar in de gevangenis voor onder meer diefstal met geweld. Hij is ondertussen op vrije voeten. Y.E.G. en O.B. zitten nog altijd in de gevangenis na de feiten. Z.H. liet verstek gaan. De vier riskeren nu 3 jaar cel en 2.400 euro boete voor de inbraak. De raadsman van O.T. vroeg een autonome probatiestraf of een werkstraf voor zijn cliënt. Volgens zijn advocaat was T. niet op de hoogte dat hij werd opgetrommeld om een inbraak te plegen. Evenmin zou hij de tipgever geweest zijn. Y.E.G. vroeg de rechter eveneens om een werkstraf. De jongste van het viertal O.B. vroeg om een milde straf. Vonnis 17 oktober. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.