Winnaars ‘Krasse Buurt’ in de bloemetjes gezet

Winnaars Krasse Buurt.
Mozkito Winnaars Krasse Buurt.
In het woonzorgcentrum De Oase werden zopas alle deelnemers van de actie ‘Ontmoet een krasse buur’ gehuldigd. Vooral Dolf Van den Broeck uit de Kadeestraat werd gelauwerd omdat hij zich zo hard inzet voor zijn buren.

De actie ‘Krasse Buurt’ werd twee jaar geleden opgestart. Het project wil mensen engageren om een bezoekje te brengen aan hun oudere, vaak eenzame, buurman of buurvrouw. “We kregen 170 vrijwilligers die zich lieten registreren, samen goed voor 90 ontmoetingen”, meldt directeur Geert Geeroms. “De wijk van de Neerveldstraat, de Poelstraat, de Kapelleweg en het Foksveld scoorde het best en werd uitgeroepen tot Krasse Buurt 2018. Deze wijk wint ook een uithangbord om in de straat te plaatsen.”

Daarnaast werd ook aandacht besteed aan buurtbewoners die zich vrijwillig inzetten voor hun buurt. “Buurtbewoners konden een verras-kaartje invullen. Dolf Van den Broeck uit de Kadeestraat werd zo door zijn buren genomineerd omdat hij de bloementuin en het appartementsgebouw regelmatig opkuist en netjes houdt.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.