Exclusief voor abonnees

Vijftien jaar na mega-succes van ‘Sadness’ brengt Stash nieuwe plaat uit: “Bijna had ik al mijn gitaren verkocht”

Gunther Verspecht (Stash)
Mozkito Gunther Verspecht (Stash)
Tien jaar lang heeft hij geen studio van dichtbij gezien, maar nu is frontman Gunther Verspecht (46) van Stash daar plots met een gloednieuwe cd. “Na het succes van Sadness had ik het allemaal een beetje gehad”, vertelt hij. “Ik zag mezelf op tv en dacht bij mezelf: dat ben ik niet. Ik dacht zelfs mijn gitaren te verkopen. Maar de dood van mijn vader heeft me opnieuw naar de opnamestudio gelokt.”

Flashback naar 2004. De Opwijkse band Stash scoort vanuit het niets met de hit ‘Sadness’. Voor de toen onbekende Gunther Verspecht ging er een nieuwe wereld open. Hij werd plots een bekende figuur, met alle voor- en nadelen die bij die status horen. “Het succes was gewoon zot en, toegegeven, ik kon daar niet goed mee overweg”, vertelt Gunther vandaag. “Ik ging winkelen met dezelfde kledij waar ik even voordien mee op een podium stond. Ik dacht dat het zo hoorde. Ik moest de figuur zijn die de mensen daags voordien op tv hadden gezien. Ik kon nergens nog iets gaan eten zonder dat ik lastiggevallen werd. Je wordt daar ook een beetje paranoia van want op de duur denk je echt dat iedereen naar je kijkt. Niet normaal dus.”

Je hebt 22% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marc Van Den Berghe

    Welkom terug, je zal veel goeie muziekfans gelukkig maken.