Vijf Tips voor het Weekend

Op deze plaats vindt de Family Picnic plaats.
Lukas Op deze plaats vindt de Family Picnic plaats.

Runway Family Picnic in Zaventem

De vzw #KeepBRUAir organiseert dit weekend de origineelste picknick van het land. Voor de vierde keer vindt aan het Speelbos Vliegbos in Nossegem de Runway Family Picnic plaats. Ter hoogte van het spottersplatform aan de Namenstraat is iedereen welkom vanaf 11.30 uur. Het concept is eenvoudig: iedereen brengt zijn lunchpakket mee en de organisatoren zorgen voor leuke animatie. Het evenement brengt families, spotters, luchthavenwerknemers, buurtbewoners, sympathisanten en iedereen die van de luchthaven houdt samen. Vanaf 12.30 uur start er een Mini Luchtvaart Kermis met grime, een luchtvaartquiz, een kegelspel, een sjoelbak, blikkenwerpen en andere activiteiten. Tussen 13 uur en 14 uur wordt een gratis ijsje geserveerd. Families met kinderen zijn zeker welkom, want alles vindt dus plaats aan het speelbos. Meer info op www.facebook.com/keepbruairvzw.

Westrode Beach Volley 2019 in Wolvertem

In het gehucht Westrode in Wolvertem vindt het jaarlijks Beachvolleybaltornooi plaats van de vzw Gurdilo. Het tornooi is intussen uitgegroeid tot één van de grootste in zijn soort en vindt plaats op zaterdag 27 juli. Vanaf 12 uur ’s middags starten de competitieploegen met hun tornooi en vanaf 13 uur treden ook de recreanten aan. Ook voor wie niet sportief actief wil zijn, valt er van alles te beleven op en naast het terrein. De finales worden onder kunstlicht gespeeld omstreeks 22 uur en daarna volgt nog een knaller van een feest met gratis optredens en een dj-set in de tent. Een groot deel van de opbrengst van het evenement gaat naar het goed doel. Dankzij de succesvolle editie van 2018 ging zo een deel naar ‘Jella for life’, een lokale actie in het kader van De warmste Week. Meer info op www.gudrilo.be.

Wayenberg Kermis in Opwijk

Het gehucht Wayenberg in Opwijk viert feest en doet dat drie dagen lang. Vanaf 27 tot en met 29 juli is er de traditionele Boerenkermis. De kermis wordt zaterdagavond om 19 uur geopend met een traditionele dansavond gebracht door ‘Just for You’. Op zondag organiseert de KWB een Boeren-Bike met afstanden van 30 of 50 kilometer vanaf 8 uur. Rond het middaguur start een marathon met paarden. In de namiddag zijn er doorlopend demonstraties met paardenrassen en behendigheidsproeven met werkpaarden. Er zijn ook kinderattracties waaronder rondritten met de brandweerwagen, een kubb-initiatie en optredens van goochelaar Karel Van Cutsem en vuurspuwer Pieter ‘Chewie’ Vermeiren. Daarnaast zijn er ook demonstraties van zes vlegeldorsers. De grote nieuwigheid op de affiche is een authentiek cowboy tentenkamp.

De marathon voor paarden is de jaarlijkse blikvanger van de Boerenkermis.
Mozkito De marathon voor paarden is de jaarlijkse blikvanger van de Boerenkermis.

Dorpsfeesten in Bogaarden

Bogaarden is dit weekend in de ban van de Dorpsfeesten. Al voor de 21ste keer worden de feesten georganiseerd. Dit jaar wordt er niet meer gevierd in de schaduw van de kerktoren, maar wel op de weide langs de Molenstraat waar ook de jaarmarkt plaats vindt. Maar geen nood, de organisatoren bouwden een eigen kerktoren zodat nostalgische zielen zonder probleem hun traditie verder kunnen zetten. Zaterdag start de rommelmarkt vanaf 9 uur. Omstreeks 13 uur is er een kindernamiddag, een hondenshow en de jogging. Vanaf 21 uur is er een retro-party. Zondag vormt de slotdag van de Dorpsfeesten, met de Bumkestochten, het Spel zonder Grenzen en de afsluitende optredens, met Soulbrothers als headliner. Tot slot is het mosselrestaurant doorlopend open. Meer info op www.dorpsfeestenbogaarden.be.

De organisatie van de Dorpsfeesten Bogaarden stellen hun affiche voor.
Mozkito De organisatie van de Dorpsfeesten Bogaarden stellen hun affiche voor.

Begeleide fietstocht in Brussel

De organisatie Amarant laat mensen kennis maken met kunst en cultuur en dit weekend kan dat ook tijdens een fietstocht door de hoofdstad. Op zaterdag gaat Amarant op ontdekking in het oosten van Brussel. Vertrekken doen ze aan het Jubelpark. De tocht loopt door de Europese Wijk langs de Maalbeekvallei naar het Flageyplein in Elsene en verder langs de vijvers naar de Terkamerenabdij. Dwars door de universiteitscampussen ULB-VUB gaat het vervolgens naar Watermaal en de Engels ogende tuinwijken van Bosvoorde. Rondom het Wienerplein, het gezellige centrum van de gemeente, is er gelegenheid voor een vrije lunch. Nadien dalen de fietsers de vallei van de Woluwe af, met enkele uitschieters links en rechts. Een voormalige spoorbedding voert iedereen dan weer naar het plateau van Kapelleveld en de campus van Saint-Luc. Via een stukje Schaarbeek en een hoekje van Etterbeek gaat het dan terug naar het vertrekpunt. De tocht vertrekt om 10 uur en is 50 kilometer lang. Meer informatie op www.amarant.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.