Twee jaar cel voor thaibokser die zusje les leerde nadat ze op de bus met man sprak

Baert Marc
Een voormalig professioneel thaibokser uit Opwijk is veroordeeld tot 2 jaar cel voor slagen en verwondingen. De man, B.A., had begin juni zijn minderjarige zus geslagen omdat ze met een man had gepraat op de bus.

De rechtbank kon niet lachen met het gedrag van de beklaagde, zeker omdat hij al een gevuld strafregister heeft. “U slaagt er niet in uw agressieve impulsen te beheersen en blijft de u geboden kansen de nek omwringen”, klonk het streng. De feiten zijn dan ook niet min.  Op 6 juni verscheen de minderjarige zus van B.A. op school met blauwe plekken. Het CLB bond de kat de bel aan en lichtte de politie in. Aanvankelijk ontkende ze, maar na enig aandringen gaf ze toch toe dat ze door haar broer was mishandeld. De reden van het geweld? Ze had het aangedurfd om op de bus met een jongen te zitten praten. Volgens het slachtoffer en haar oudere zus, die getuige was van de feiten, heeft B.A. haar thuis bij het haar gegrepen en met de vuist in het gezicht geslagen. Nadien voerde hij een voetveeg uit zodat ze op de grond viel en diende hij haar nog verschillende stampen en trappen toe. Het meisje verloor kort het bewustzijn en hield aan de slagen een geperforeerd trommelvlies over.

Strafregister

Opmerkelijk: op het moment van de feiten stond hij nog onder elektronisch toezicht na een eerdere veroordeling voor opzettelijke slagen en verwondingen en afpersing. Dat was al zijn derde veroordeling, nadat hij ook al celstraffen had gekregen voor onder meer diefstallen met geweld. B.A. vond voor de rechtbank dat hij weinig had misdaan en herleidde de feiten tot een ‘educatieve tik’. “Ik wou mijn zus enkel één tik gegeven omdat ik haar wou opvoeden”, verklaarde de man. “Het was Ramadan en ze moest bij mijn vader in het ziekenhuis zitten, niet met een jongen op de bus, en ze moest er ook niet over liegen.” De rechter had geen begrip voor deze uitleg en gaf hem een effectieve celstraf. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.