Twee gewonden door amok aan Flight 90

Er zijn zaterdagnacht twee gewonden gevallen aan dancing Flight 90 in de Doortstraat in Opwijk. De uitbaters betreuren de vechtpartijen.

Kort voor 4 uur weigerden de portiers van de discotheek de toegang aan enkele mannen. "Dat veroorzaakte spanning waarop er met glazen naar het veiligheidspersoneel werd gegooid", zegt politiewoordvoerder Daniël Noens. Een van de portiers had een hoofdwonde en moest overgebracht worden naar het ziekenhuis. Volgens zaakvoerders Klaas De Coster en Pieter Temmerman heeft het veiligheidspersoneel goed gehandeld. "We voeren een streng toegangsbeleid. Onze buitenwippers konden geen vertrouwen vinden in enkele potentiële bezoekers waarop hen de toegang tot ons etablissement werd ontzegd." De mannen waren daar duidelijk niet mee gediend startten een vechtpartij.


Rond 6 uur ontstond er opnieuw een handgemeen. Ook deze keer ging het om mensen aan wie de toegang tot de club werd geweigerd. "De amokmakers werden in het verleden al weggestuurd omdat ze onze club niet mochten betreden. Deze keer hadden ze een groep vrienden mee en probeerden ze zichzelf een weg naar binnen te knokken." Het veiligheidspersoneel had er de buik van vol en verwittigde de politie die erger kon voorkomen. Niemand werd opgepakt maar er werden wel processen verbaal opgesteld voor slagen en verwondingen. Een van de amokmakers werd met lichte verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. (TVDN)