Toer de Geuze lokt meer dan 10.000 bierfans

Bezoekers ontdekken de Lembeekse brouwerij Boon.
Mozkito Bezoekers ontdekken de Lembeekse brouwerij Boon.
De twintigste editie van Toer de Geuze heeft meer dan 10.000 bierliefhebbers naar het Pajottenland en de Zennevallei gelokt.

"Een precies getal kunnen we er nog niet op plakken", aldus woordvoerder Yves Panneels gisteravond. "Maar ik heb wel de indruk dat er meer bezoekers waren dan bij vorige edities." Dat kan best kloppen, want de brouwerijen en stekerijen uit onze regio openden voor deze twintigste editie niet één, maar twee dagen lang hun deuren. "En dat werd positief onthaald", weet Panneels. "Er was meer spreiding van de bezoeken, waardoor de brouwers niet met piekmomenten te kampen kregen. Voor de bezoekers zelf bracht dat ook meer comfort met zich mee. Er was overigens opnieuw heel wat internationale belangstelling, met bezoekers uit onder meer Amerika, Zuid-Korea, Japan en Brazilië."


Bierliefhebbers konden voor het eerst ook een tentje opslaan aan bezoekerscentrum De Lambiek in Alsemberg, al bleef dat zaterdagavond beperkt tot een tiental. "We zijn dol op kamperen en genieten graag van een Geuze", verklaart Kris Simons uit Melle, die met drie vrienden overnachtte. "En dankzij de camping moeten we na het degusteren niet meer rijden."


(TVP)