School ontruimd na mogelijk instortingsgevaar

De brandweer kwam ter plaatse.
Foto Mozkito De brandweer kwam ter plaatse.
De 122 leerlingen van het MAI, de school voor buitengewoon secundair onderwijs Maria Assumpta, werden vrijdagvoormiddag geëvacueerd na mogelijk instortingsgevaar.

Het schoolgebouw bestaat uit een gelijkvloers verdiep en op het platte dak had zich te veel water opgestapeld. "Een gevolg van de hevige regen van de afgelopen dagen", zegt Iwein Van Driessche, voorzitter van de inrichtende macht. "Rond 11 uur werd vastgesteld dat er water insijpelde in de gang van het gebouw. Op het dak had zich een grote plas gevormd. De brandweer werd opgeroepen en uit voorzorg werden de kinderen opgevangen op de speelplaats. Uiteindelijk kon het gebouw pas rond 13 uur vrijgegeven worden. Dat kwam omdat de gemeente een stabiliteitsingenieur ter plaatse moest sturen. Uit de bevindingen van die ingenieur blijkt dat de stabiliteit niet in het gedrang komt."


De lessen konden na de middagpauze dus hervat worden. Brandweermannen en schoolpersoneel gingen vervolgens aan de slag met het opkuisen van het dak om alle afvoeren opnieuw vrij te krijgen. Ook de riolering en verder afwatering zal nog nagekeken worden. Het gebouw dateert uit de jaren zestig en krijgt te kampen met ouderdomsverschijnselen. De afgelopen jaren werden al verschillende renovatiewerken uitgevoerd.


(TVP)