Plannen voor fietstunnel Leirekensroute verdwijnen (voorlopig) van tafel

De bekende Leirekensroute krijgt voorlopig geen fietstunnel onder de Steenweg op Dendermonde
Mozkito De bekende Leirekensroute krijgt voorlopig geen fietstunnel onder de Steenweg op Dendermonde
De plannen om een fietstunnel te bouwen onder het kruispunt van de Leirekensroute en de Steenweg op Dendermonde (N47) zijn voor onbepaalde duur uitgesteld.

De fietstunnel zou voor de honderden fietsers die gebruik maken van de toeristische Leirekensroute een veilige oversteek moeten worden aan de drukke N47. Volgens het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is de aanleg van de tunnel uitgesteld omdat er een nieuwe studieopdracht moet worden aanbesteed. Zolang die procedure loopt, is het voor AWV onmogelijk om een startdatum op het project te kleven.

Vier jaar geleden al werden de omwonenden van de Leirekensroute ingelicht over de plannen voor de vernieuwing van de fietspaden en de aanleg van een fietstunnel. De Leirekensroute is een veel gebruikte verbindingsweg voor fietsers en voetgangers. De toeristische route werd aangelegd op de vroegere spoorbedding tussen Londerzeel en Aalst.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Longinus Van de Velde

    't Is maar voor fietsers hé.