Opwijk in beker op zucht van finaleweekend

Opwijk won de bekerwedstrijd in Diest met 64-66. Het werd een spannende wedstrijd die pas na één verlenging een winnaar kende.

Basketbal

In de kwartfinale moet de ploeg het opnemen tegen tweedeprovincialer Grimbergen B. Bij een nieuwe zege mogen de Opwijkenaren het finaleweekend van de beker van Brabant spelen. Het finaleweekend gaat begin mei door in Diest. Christophe De Vis is tevreden. "Opwijk kan voor de derde opeenvolgende keer het finaleweekend halen. Aan Diest hadden we een taaie klant. Ze beschikten over veel gestalte en staan bij ons in de buurt. De kwartfinale tegen Grimbergen B zal doorgaan op zondag twaalf maart. In de competitie hebben we nog een inhaalwedstrijd af te werken tegen Asse-Ternat B. Die match is nu voorzien op paasmaandag."


Intussen krijgt de ploeg voor volgend seizoen meer en meer voor. "Yolan Wielandt verlaat ons. Thomas Van Roy komt al zeker. Voorts zijn we in vergevorderde onderhandelingen met twee andere nieuwkomers. Als die transfers officieel zijn, zit ons huiswerk er definitief op." (EVL)