Exclusief voor abonnees

Leerlingen VKO in Opwijk krijgen geen Frans dit schooljaar: “Kan niet anders, we vinden geen leerkracht”

Directeur Tom Van Buggenhout van het VKO
Mozkito Directeur Tom Van Buggenhout van het VKO
Honderd vijfdejaars van het VKO in Opwijk krijgen dit schooljaar geen Franse les. De reden: de juf is in zwangerschapsverlof en de zoektocht naar een vervanger draaide op niets uit. “Dus communiceren we open en eerlijk. Behoudens een mirakel zal een honderdtal leerlingen dit schooljaar geen Frans krijgen.”

Het VKO (Vrij Katholiek Onderwijs) in Opwijk telt 1.082 leerlingen en is een van de grootste scholen van de regio. Ondanks het tekort aan leerkrachten kreeg de directie het uurrooster oorspronkelijk netjes ingevuld. “We konden met een voltallig team aan het schooljaar beginnen”, vertelt directeur Tom Van Buggenhout. “Maar door de zwangerschap van de juf Frans moesten we op zoek naar een tijdelijke vervanger. En dat blijkt onmogelijk. Ik kan geen leerkrachten Frans toveren.”

Je hebt 26% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frank Vancraenendonck

  Goed zo. Vervang het Frans door Engels, Spaans of Russisch!

 • Gilles Standaert

  Als je als leerkracht niet tot de juiste koepel hoort mag je het vergeten. De onderwijsinstellingen in dit land zijn om te lachen. leerkrachten zijn net diegene die het meest naar de privé stappen, dan schort er toch duidelijk iets met de job.

 • Bernd Vaes

  Dan zal die school de tol moeten betalen! Zonder Frans halen ze niet alle vooropgestelde en verplichte eindtermen.

 • Maria Goubert

  Sorry, dit haalt alleen het niveau van ons onderwijs nog meer naar beneden, onze talenkennis was iets waar we vroeger fier konden op zijn, blijkbaar is dit al lang geleden.

 • Odilon Saverien

  Zouden beter engels geven dat kan je in alle landen gebruiken of moeten ze juist frans leren om juist met de walen alleen te spreken.