Landbouwmuseum van Ben en Leona toont boerenleven hoe het vroeger was

Ben en Leona tussen de tientallen oude werktuigen. Ben kan nog altijd met ieder werktuig aan de slag.
Mozkito Ben en Leona tussen de tientallen oude werktuigen. Ben kan nog altijd met ieder werktuig aan de slag.
Ben en Leona Verhavert, de bezielers van het landbouwmuseum De Vedderboom in Mazenzele, zetten zondag, op de ‘Dag van de Landbouw’, hun poorten open voor het publiek.

 In De Vedderboom kunnen bezoekers kennis maken met honderden landbouwwerktuigen die hier vroeger gebruikt werden. Ben kan met alle werktuigen nog aan de slag en vertelt honderduit over het boerenleven van weleer. Leona toont dan weer met welke huishoudelijke toestellen de boerinnen vroeger hun kroost groot brachten. 

Tijdens de Dag van de Landbouw zijn het Openpoortdagen bij De Vedderboom. Op zaterdag is vanaf 13 uur meetschieting en zijn er ijsjes en pistolets verkrijgbaar.

Zondag gaan de poorten om 11 uur al open. De bezoekers kunnen er dan terecht voor ambachten en oude volksspelen. Er komt een accordeonist spelen en er is een optreden van Joost Roggeman van café Bij Stinne. Wie honger heeft kan proeven van boterhammen met boerenhesp en plattekaas.

De Vedderboom bevindt zich in de Schaapheuzel 7 in Mazenzele, vlakbij het Kravaalbos. 

Ben en Leona bouwden in hun museum een keukentje uit vervlogen tijden na.
Mozkito Ben en Leona bouwden in hun museum een keukentje uit vervlogen tijden na.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.