Kunstwerk van bijna 1.500 kroonkurken is te koop

De vrijwilligers van De Wereld van Indra zijn trots op het zelfgemaakte kunstwerk.
Foto Mozkito De vrijwilligers van De Wereld van Indra zijn trots op het zelfgemaakte kunstwerk.
Vrijwilligers van de vzw De Wereld van Indra uit Opwijk stelden zopas een kunstwerk van kroonkurken voor. Het werk stelt een paardenkop voor, die verwijst naar de jaarlijkse paardenprocessie in Opwijk, en werd gemaakt met bijna 1.500 nieuwe kroonkurken die geschonken werden door de brouwerij Alken-Maes.

"We hebben de tekening eerst in klad gelegd en zijn vervolgens met speciale lijm aan de slag gegaan om alle kurkjes vast te zetten", vertelt initiatiefnemer Bart Deroover. "We hebben het kunstwerk meteen gebruikt om er tijdens ons etentje een tombolavraag over te stellen. De vraag was: hoeveel liter bier zouden deze kroonkurken afgesloten hebben? Het juiste antwoord was 464,06 liter. Frank Van den Broeck uit Opwijk was de winnaar. Hij zat er 22 centiliter naast."


De winnaar van de tombola wint evenwel het kunstwerk niet. De vzw De Wereld van Indra hoopt het werk te kunnen verkopen. De Wereld van Indra ondersteunt jongeren met gedragsproblemen. De organisatie kan iedere euro goed gebruiken.


"Wie een bod wil doen op het kunstwerk, kan tot 30 juni bij ons terecht", meldt Bart Deroover. "Kandidaten moeten het bod via mail sturen naar bderoover@hotmail.com."


 (WDS)