Kunstexpo schenkt inkomsten aan basisschool De Knipoog en jeugdvereniging Heiveld

De organisatoren van Kunst in Lege Huizen schonken een cheque aan twee Opwijkse goede doelen.
Kunst In Lege Huizen / Toer&Taxu De organisatoren van Kunst in Lege Huizen schonken een cheque aan twee Opwijkse goede doelen.
De inkomsten van de vierde expo van ‘Kunst In Lege Huizen’ en ‘Toer&Taxus’ gaan integraal naar de vrije basisschool De Knipoog in Mazenzele en naar jeugdvereniging Heiveld in Opwijk.

Maar liefst 28 Opwijkse kunstenaars namen deel aan de expo in het voormalig gemeentehuis van Mazenzele. Liefst duizend bezoekers kwamen een kijkje nemen. “Zo werd ons evenement meteen de grootste amateurkunstenexpo van de regio”, melden organisatoren Tom Bosman en Kris De Plecker. “Het was een unieke samenwerking met, naast de vele lokale kunstenaars, ook de Opwijkse Academie voor Beeldende Kunst, de creawerking van Optempo, de plaatselijke heemkring, de jeugdharmonie en de gemeente. En de Sint-Pietersgilde stelde voor de gelegenheid hun gildekamer open.”

Lokalen

Het voormalige gemeentehuis werd, ter gelegenheid van de expo, ook een laatste keer opengesteld voor het publiek. “Zo kon iedereen het gebouw nog een keertje bewonderen”, zeggen Florent Verberckmoes en Johan De Bleser.

De inkomsten van de expo, zo’n 1.000 euro, gaan naar twee Opwijkse goede doelen. Basisschool De Knipoog kan het geld gebruiken voor de verbouwing van hun lokalen die maar liefst 650.000 euro kosten. Ook de blauwe lokalen van jeugdbeweging Heiveld zijn aan vernieuwing toe.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.