Kom Opwijk Tegen Kanker laatste keer als driedaagse

De organisatoren van Kom Opwijk Tegen Kanker.
Foto Mozkito De organisatoren van Kom Opwijk Tegen Kanker.
De vrijwilligers van Kom Opwijk Tegen Kanker organiseren voor de tiende keer een driedaagse in en rond Hof Ten Hemelrijk. Al is het wel de laatste keer dat er voor die formule gekozen wordt.

De affiche van Kom Opwijk Tegen Kanker bulkt ook dit jaar van de activiteiten. Het evenement start op vrijdag 14 april met een muziekmarathon op de radio, waarbij je verzoeknummers kan aanvragen. Nadien is er de KOTK-quiz, een fuif in jeugdhuis Nijdrop en de kappersmarathon. Zaterdag volgen een wandeling en loopevent, een spaghettifestijn, café chantant en een Fifa-toernooi op Playstation. Een paasontbijt, springkastelenfestival en dessertenbuffet staan zondag op de planning. Die dag gaan de organisatoren ook op zoek naar het sterkste team van Opwijk, tijdens de Highlandgames.

Pensioen

Het belooft een memorabele editie te worden. Voorzitster Eliane Laurent (61) , die meer dan twintig jaar de cafetaria van het Spechteshof openhield, gaat dit jaar met pensioen. "Dat betekent ook dat er nieuwe uitbaters in de cafetaria komen", zegt ze. "Daarom zal dit de laatste keer zijn dat we een driedaagse organiseren. Ons bestuur blijft bestaan, maar welke acties we volgend jaar zullen organiseren, is nog niet bekend."


Eliane startte in 1999 met de actie voor Kom Op Tegen Kanker. "We zijn begonnen met een opbrengst van 30.000 Belgische frank, oftewel zo'n 750 euro", vertelt ze. "Vorig jaar konden we 45.000 euro inzamelen. Ik ben er trots op dat deze actie altijd blijven groeien is. Dit wordt nu de tiende keer. En als de weersomstandigheden gunstig zijn, kunnen we zeker een nieuw record vestigen." (WDS)