Gewapende overval op Mimosas

RESTAURANTUITBATER KRIJGT RAKE KLAPPEN VAN DADERS

Pol Saerens in zijn restaurant Mimosas op de Klei. Zijn koksvest zit nog onder zijn eigen bloed van de klappen die hij kreeg van de overvallers.
Foto Mozkito Pol Saerens in zijn restaurant Mimosas op de Klei. Zijn koksvest zit nog onder zijn eigen bloed van de klappen die hij kreeg van de overvallers.
Restaurant Mimosas in Opwijk is brutaal overvallen door twee gemaskerde en gewapende daders. Uitbater Pol Saerens incasseerde verschillende klappen, terwijl twee andere personeelsleden op de grond moesten blijven liggen. Na vijf minuten was de klus geklaard en vertrokken de daders opnieuw.

Pol Saerens, overigens de achterkleinzoon van de Brouwerij Duvel Moortgat-oprichter, was donderdagavond rond 23 uur samen met een stagair - diens eerste dag nota bene - en een dienster nog aanwezig in het restaurant. "We waren aan het afsluiten", herinnert Pol zich.

Klappen van revolver

"De serveuse stond achter de toog, die jongen en ik ervoor. Uit het niets stonden er plots twee donker geklede mannen bij ons - ik schat ze 25 jaar. Een van de twee kwam voor mij staan, duwde een revolver tegen mijn voorhoofd en maande mij aan op de grond te gaan liggen. De andere overvaller stond achter mij en vroeg de twee werknemers ook te gaan liggen. Dat ging allemaal zo razendsnel. Ik kreeg met de kolf van het geweer klappen op mijn hoofd."

Ze wilden enkel cash

"Onze kassa met de daginkomsten stond op de toog, en die namen ze mee. Nadien vroegen ze nog meer geld. In dure zonnebrillen of juwelen waren ze duidelijk niet geïnteresseerd. Enkel cash. Ze lieten mij volledig onder het bloed achter, terwijl de personeelsleden nog op de grond lagen." Voorlopig ontbreekt elk spoor naar de daders, al werd in de omgeving wel een ongeladen vuurwapen teruggevonden. Het is niet duidelijk of dit afkomstig is van de overvallers.

Extra veiligheid

De stagair en de serveuse verkeerden in shock, Pol had medische verzorging nodig in het ziekenhuis. Vrijdag bleef het restaurant gesloten.


"Ik hoop morgen (zaterdag, red.) opnieuw te openen", klinkt het. "Vandaag moest er te veel gebeuren en mentaal zou het ook niet gelukt zijn. Dit is echt een nachtmerrie. Maar ik besef dat we langs één kant misschien nog geluk gehad hebben dat het niet erger is afgelopen. In ieder geval wil ik dit niet nog eens meemaken en komen er nu tal van extra veiligheidsmaatregelen."